Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

OXI ΠΑΛΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ--ΠΑΜΕ,ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ :
«ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ. ΠΑΜΕ – ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

“Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει και πάλι όσες και  όσους πήραν για μια ακόμη φορά μέρος στη χθεσινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Δυστυχώς, όμως, για μια ακόμη φορά το συλλαλητήριο αυτό είναι σα να μη έγινε, κινήθηκε στα πλαίσια της ασημαντότητας, επιβεβαίωσε την εξάντληση των μορφών πάλης που χρησιμοποιούνται.

Θέλουμε να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι :

-          Είναι αδύνατο τους λαϊκούς αγώνες να συντονίζουν δυνάμεις, όσο αυτές δεν υιοθετούν το αίτημα να πέσει άμεσα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Η θέση αυτή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ενοποίηση και πολιτικοποίηση των αγώνων.
-          Η μορφή της επαναλαμβανόμενης σε τακτά διαστήματα λιτανείας από την ΓΣΕΕ ή την ΑΔΕΔΥ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.
-          Χρειάζεται αναζήτηση νέων μορφών για να σπάσει το τείχος ανάμεσα στις οργανωμένες συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις και στην πλατειά κοινωνία της εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους και ανέργους.
-          Η θέση «Πάμε Σύνταγμα – Παραμένουμε Σύνταγμα» είναι αυτή που πανικοβάλλει την Κυβέρνηση και θα έπρεπε να προβληματίσει θετικά όλους.

   Πρώτο , η 7η Μάη, ένας χρόνος με Μνημόνιο. 

Δεύτερο, η ψήφιση από τη Βουλή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Ευρώ που διαιωνίζει την επικυριαρχία των Βρυξελλών. 

Τρίτο, η Σύνοδος του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τέλος Ιούνη, είναι τρεις κεντρικές ημέρες – σταθμοί που μπορούν  να συμβάλλουν στην ανάδειξη μιας νέας κινηματικής πραγματικότητας, σε ανταπόκριση με το μέγεθος της οργής του λαού.”


Αθήνα, 14/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου