ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
AΛΑΒΑΝΟΣ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ"
"Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι αναπόφευκτη. Θα περιλαμβάνει την περικοπή μεγάλου μέρους του. Και αργά ή γρήγορα βρίσκεται προ των πυλών.
Πριν λίγες μόνο εβδομάδες κυβέρνηση και τύπος πανηγύριζαν για την πτώση των επιτοκίων στα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την επιμήκυνση και τη μείωση του κόστους του χρέους προς την τρόικα. Σήμερα τα επιτόκια, τα spread και τα ασφάλιστρα στα ελληνικά ομόλογα έφτασαν στο υψηλότερο ποτέ σημείο της εποχής ευρώ.
Η αναδιάρθρωση έπρεπε να έχει γίνει από το φθινόπωρο του 2009, με όρους που θα έθετε με δυναμισμό μια ελληνική κυβέρνηση προς μια παραπαίουσα από τη χρηματοπιστωτική κρίση της εποχής Ευρωζώνη, που διακινδυνεύονταν η ίδια η ύπαρξή της.
Δυστυχώς όμως η ελληνική κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για τη δουλοπρέπεια της στο ΔΝΤ και την ΕΕ, αλλά και για την πλήρη έλλειψη επαφής της με την πραγματικότητα και την ασύλληπτη ανικανότητά της. Κυβέρνηση Δεληγιάννη.
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής από τους πρώτους έθεσε τα δύο αλληλένδετα θέματα: Να μη πληρωθεί το χρέος που απαιτούσαν οι αγορές και να φύγει επειγόντως μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Αντιμετωπίσθηκε με χλευασμό είτε με περιφρόνηση σχεδόν από τους πάντες. Σήμερα, και πάλι δυστυχώς, επιβεβαιώνεται.
Το πώς θα γίνει και τι αποτέλεσμα θα έχει μια αναδιάρθρωση εξαρτάται με τίνος την πρωτοβουλία γίνεται. Αναδιάρθρωση με καθοδήγηση της γερμανικής κυβέρνησης οδηγεί σε διορθώσεις και ασφυκτικούς όρους, σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση, οριστική κατάλυση του Κοιωνικού Κράτους στα πλαίσια των όρων του Συμφώνου για το ευρώ, με ανάπτυξη σε μόνιμο κώμα.
Μιά διέξοδος υπάρχει. Πρωτοβουλία της ίδιας της Ελλάδας. Αυτό απαιτεί άλλη, αγωνιστική κυβέρνηση. Κοινωνία σε εγρήγορση κι όχι σε μοιρολατρεία. Σύγκρουση με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις της ΕΕ. Έλεγχο του χρέους. Αυτόματη παραγραφή όσου έχει σχέση με διαφθορά καί τοκογλυφικούς όρους. Προτεραιότητα στο Κοινωνικό Κράτος και την ανάπτυξη σε σχέση με τα συμφέροντα των χρηματαγορών.
Ο δρόμος αυτός είναι πολύ δύσκολος. Μπορεί όμως να ξαναφέρει την ελπίδα και την προοπτική στη χώρα".
14/4/2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου