Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΩΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ»



«Με τη χθεσινή του απόφαση το Τριμελές Πρωτοδικείο αποφάσισε την αναβολή για τις 24 Μαΐου της εκδίκασης του θέματος της Κερατέας. Εξακολουθεί επομένως να ισχύει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, η οποία απαγορεύει την έναρξη κάθε εργασίας σε σχέση με το χώρο διάθεσης απορριμμάτων και την ελεύθερη νομή του χώρου από τους ιδιοκτήτες.

Η κυβέρνηση παραβιάζει κυνικά τη νομιμότητα  με την διατήρηση, παρά τη δικαστική απόφαση, των δυνάμεων καταστολής στην περιοχή, τη δημιουργία κλίματος έντασης και τη μετατροπή της περιοχής σε Γάζα. Είναι τέτοια η κοινωνική αναισθησία και η ωμότητα της κυβέρνησης, που ακόμα και τα ΜΑΤ και όλη η αστυνομία στράφηκε σύσσωμα ενάντιά της, ανακοινώνοντας κατάληψη του κτηρίου των ΜΑΤ για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μία είναι η λύση. Από σήμερα, άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης. Άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κερατέα. Η γη στους κατοίκους κι όχι στους εργολάβους.

Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε κατανοήσει, κανένα μέσο δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα του λαού και της νεολαίας της Κερατέας, ακόμα και των παιδιών της.»

Αθήνα, 13/4/2011

-- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου