Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αλ.Αλαβάνος: ''Δεν επρεπε να ειχαμε φτάσει ως εδω''





ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου
 για τη δολοφονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας

“Είναι δύσκολα και επώδυνα τα λόγια παρηγοριάς στην οικογένεια  που βίωσε
 τον ακραίο εφιάλτη :το φονικό τη στιγμή που περίμενε τη γέννηση.
Δεν έπρεπε να έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Δεν έπρεπε να είχαν αγνοηθεί οι προειδοποιήσεις. Δεν πάει άλλο.

Η απαγόρευση, μέσα από τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εξόδου μεταναστών και προσφύγων, από τις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία, στις  χώρες προορισμού τους, όπως η Γερμανία ή η Σουηδία, μετατρέπει ολόκληρες συνοικίες των μεγαλουπόλεων σε αποθήκες ανθρώπων, σε κάτεργα, σε φυτώρια της εγκληματικότητας, της παρανομίας, του μίσους. Η κρατική αδιαφορία επιδεινώνει την κατάσταση ενώ το χρέος ρουφάει όλα εκείνα τα κοινωνικά κονδύλια που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τη ζωή Ελλήνων και ξένων στo ιστορικό κέντρο. 

Η δημιουργία γκέτο από μετανάστες κι εγκαταλειμμένους στην τύχη τους ντόπιους, η ανεργία, η εξαθλίωση, η κρίση, οι μαφίες ναρκωτικών, η παιδική πορνεία, οι παρακρατικές συμμορίες, οι κλοπές, τα μαχαιρώματα και τώρα οι φόνοι σφραγίζουν περιοχές όπως το ιστορικό κέντρο, τα Πατήσια, η Κυψέλη.

Όχι άλλη βία. Σήμερα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Η Ελλάδα οφείλει να ακυρώσει στην πράξη τη Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ προκειμένου να καταργηθεί το γκέτο της βίας και να διασπαρούν οι μετανάστες σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Και παράλληλα να ληφθούν κατεπείγοντα κρατικά μέτρα ώστε οι περιοχές αυτές να γίνουν χώροι που μπορούν να ζουν άνθρωποι.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου