Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δελτίο τύπου για εξεταστικά κέντρα φυσικώς αδυνάτων   


Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κ Διαμαντοπούλου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία ,με τίτλο «πρώτα ο μαθητής» ξεπερνά σε βαρβαρότητα και κοινωνική αναλγησία ακόμη και τους συντάκτες του μνημονίου.
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η κατάργηση των περιφερειακών εξεταστικών κέντρων για τους μαθητές με αναπηρία και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Πάνω από 13 χρόνια οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονταν στις πανελλαδικές εξετάσεις όπως και οι υπόλοιποι μαθητές σε ειδικά εξεταστικά κέντρα κοντά στον τόπο κατοικίας  τους.
Φαίνεται όμως πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ,η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της βαρβαρότητας να καταργήσει όλα αυτά τα εξεταστικά κέντρα εκτός από δύο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Συνέπεια αυτού είναι αρκετές εκατοντάδες μαθητές (166 μόνο από την Κρήτη) να μετακινηθούν μαζί τουλάχιστον με ένα μέλος της οικογένειας τους εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους , να επωμιστούν το κόστος μεταφοράς και διαμονής τουλάχιστον για 15 ημέρες όπως, και να επιβαρυνθούν με το τεράστιο ψυχολογικό κόστος σε μια ιδιαίτερα αγχογόνο περίοδο όπως είναι αυτή των εξετάσεων.
Και όλα αυτά για να εξοικονομηθούν μερικές χιλιάδες ευρώ από το κόστος λειτουργίας των κέντρων ,για να δοθούν στους διεθνείς τοκογλύφους. Η κυβέρνηση μας επιφυλάσσει σύγχρονους Καιάδας, δηλώνοντας έτσι και την απάντηση της στο δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα…
 Ας κάνουμε κάτι λοιπόν και εμείς για να μην της επιτρέψουμε να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Ας επιταχύνουμε την πτώση της.         
                                              ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου