Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κάλεσμα του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για συμμετοχή στην εκδήλωση στα Προπύλαια στις 6.00 μ.μ.


 12/5/2011
Η Γενική Απεργία και η μαχητική διαδήλωση χιλιάδων εργαζόμενων ολοκληρώθηκε με δεκάδες τραυματίες στα νοσοκομεία και ένα νέο άνθρωπο να κινδυνεύει η ζωή του και ένα δεύτερο σε βαριά κατάσταση.
Η εντελώς απρόκλητη αλλά και οργανωμένη εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών υποδηλώνει την στροφή σε μεγαλύτερο αυταρχισμό και καταστολή σε αντιστοιχία με τις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας.
Η βία και η περιστολή της δημοκρατίας δεν θα περάσουν!
Να απαγορευθεί η χρήση των χημικών. Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Να βρεθούν και τα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί αυτουργοί της χθεσινής μαζικής δολοφονικής επίθεσης ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.
Να ακυρώσουμε και αποτρέψουμε, με τις θέσεις μας ενάντια στη στρατηγική της έντασης και με την περιφρούρηση των κινητοποιήσεων, κάθε πρόσχημα και κάθε «κόλπο» που χρησιμοποιεί κυβέρνηση και αστυνομία για να επιτίθενται και να σπέρνουν τον τρόμο στον απλό κόσμο της εργασίας. Σκοπεύουν έτσι να  περιορίζουν τις κινητοποιήσεις σε μικρές ομάδες ακτιβιστών των αριστερών οργανώσεων, και να αποτρέψουν την εξέλιξη τους σε ένα ορμητικό, ασταμάτητο παλλαϊκό ποτάμι, από μαθητές μέχρι συνταξιούχους, που με την αισιοδοξία και την ελπίδα του, θα παρασύρει αμέσως την κυβέρνηση της υποταγής και της τρόικα και τους μηχανισμούς κρατικής βίας.
Η ανάγκη για μαζική, ενωτική και αποτελεσματική απάντηση της μαχόμενης κοινωνίας και της αριστεράς είναι επιτακτική.
Όλοι/ες στη σημερινή  διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία στις 6μ.μ. στα Προπύλαια.

Αθήνα, 12/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου