Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ( ΑΡ.ΣΥΝ.Α)


Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μια παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, σύνθετη στη μορφή της, που αγκαλιάζει όλες τις σφαίρες της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο ύστερος καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός δεν αφήνει καμιά βάρβαρη μέθοδο που έχει χρησιμοποιηθεί κατά το ιστορικό παρελθόν, αναξιοποίητη. Οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές ελίτ - μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες - μεταφέρουν τις συνέπειες της κρίσης στον κόσμο της εργασίας, με την απαξίωση ή και την καταστροφή της ακόμα, ενώ ταυτόχρονα λεηλατούν, απαλλοτριώνουν και ιδιωτικοποιούν κάθε συσσωρευμένο περιουσιακό στοιχείο της κοινωνίας.
Αυτή η  κρίση έρχεται εν μέσω  νέας φάσης  της παγκοσμιοποίησης, κατά την οποία  οι παλιοί στρατιωτικοί και πολιτικοοικονομικοί συνασπισμοί δοκιμάζονται, νέοι σχηματοποιούνται, ενώ εργαζόμενοι, λαοί και αδύναμες χώρες απαιτούν δικαιώματα και ρόλο σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. 
Στη χώρα μας  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως οργανικού πλέον κόμματος του κεφαλαίου , συνδεδεμένου με τα διεθνή  συμφέροντα τόσο των πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων, όσο - και κυρίως - με τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα και νεοσυντηρητικά στοιχεία του Καπιταλισμού των αγορών και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.
Αναφερόμαστε  σε μια Κυβέρνηση που αναδείχθηκε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες με το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», για να επιβάλλει στη συνέχεια πραξικοπηματικά « καθεστώς εκτάκτου ανάγκης», ακυρώνοντας και τυπικά κάθε έννοια αστικής δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο  αυτό διαχειρίζεται και το πρόβλημα του χρέους  της χώρας, υπογράφοντας με την Τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ- ΕΚΤ) το καταστροφικό «Μνημόνιο», χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση.
Αυτή η  καταστροφική πολιτική που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, υλοποιείται με:
- Την ολοκληρωτική λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και την φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, τη συρρίκνωση - έως εξαφανίσεως - του «κοινωνικού κράτους», την εκμετάλλευση της εργασίας των νέων, την απαξίωση της επιστημονικής εργασίας και την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης των μεταναστών τους οποίους θέλει να χρησιμοποιεί ως εξαθλιωμένο προλεταριάτο και πολιορκητικό κριό ενάντια στην εργατική τάξη.
- Το κυριολεκτικό ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας με την δέσμευση όλων των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και την παραχώρησή τους ως εγγύηση στους πιστωτές μας, απεμπολώντας κάθε δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας.
- Την κατάργηση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, την προσβολή ακόμα και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παραβίαση και αυτής της ίδιας της «αστικής νομιμότητας» που εγκαθίδρυε το αστικό σύνταγμα.
- Την κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής και την αυστηροποίηση του ποινικού νομικού οπλοστασίου του κράτους, για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων και λαϊκών αγώνων.
Η κυβέρνηση  με πρωτοφανή ρύθμιση στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, ουσιαστικά πραγματοποιεί μία ιδιόμορφη στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις της. Με το άρθρο 45 παρ.12 νομοθετεί ότι θα μπορεί να εξοφλεί παντός είδους οφειλές σε Εθνικό ή αλλοδαπό νόμισμα προς όλους τους φορείς του Δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με έκδοση κρατικών χρεογράφων ή εντόκων γραμματίων ή άλλων τίτλων στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού. Εκδίδει στην πραγματικότητα δίπλα στο Ευρώ , ένα νέο περίπου αναγκαστικό γενικευμένο μέσο πληρωμής υποχρεώσεων, τα ομόλογα του Δημοσίου.  
Ο ρόλος των  ΜΜΕ στην επιτυχή έκβαση αυτής  της επίθεσης ήταν στρατηγικής σημασίας. Συντεταγμένα, πειθαρχημένα και καθοδηγημένα από την κυβέρνηση, το δημοσιογραφικό και πολιτικό κατεστημένο, καθώς και τους ιδιοκτήτες τους (εργολάβους, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές), επιδίδονται καθημερινά σε έναν αγώνα εξαπάτησης, τρομοκράτησης και τελικής χειραγώγησης του λαού, ώστε να δεχθεί αναντίρρητα τις αποφάσεις τους.  
Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον, λαμβάνοντας  υπόψη ότι «κάθε κρίση δεν  είναι μόνο ευκαιρία για το Κεφάλαιο»  αλλά και ευκαιρία εξέγερσης των Λαών , εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές οι οποίοι συμμετείχαμε οργανωμένα ή συμμετέχουμε και σήμερα στον «ΣΥΝ» , στις επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ  καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές της Αριστεράς, και οι οποίοι στηρίξαμε την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ» στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας , ιδρύοντας μια Πολιτική Κίνηση, ανοιχτή στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, σε σύνδεση και όχι αντίθεση, με όλες τις άλλες αριστερές συλλογικότητες που δρουν στην ίδια κατεύθυνση.
Για το σκοπό  αυτό θα προχωρήσουμε  και στην δημοκρατική μας συγκρότηση.
Ειδικότερα, η Κίνησή μας θα συμμετάσχει στο «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» και θα λάβει μέρος στις διαδικασίες συγκρότησης και ανάπτυξής του καθώς επίσης και στο Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης.
Στόχος μας είναι να συνδράμουμε, με τη συλλογική μας έκφραση, στη δημιουργία της πλατειάς Μετωπικής Λαϊκής συμπαράταξης που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η χώρα, διότι στις σημερινές συνθήκες του Μνημονίου, του Διεθνούς οικονομικού ελέγχου και της επικυριαρχίας της Τρόικας, δεν είναι αρκετή , δεν φτάνει και δεν μπορεί να εμπνεύσει μία πολιτική που περιορίζεται μόνο στην ενότητα της Αριστεράς, παρότι για μας αυτό είναι ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας .
Στο πλαίσιο  αυτό προσεγγίζουμε και το ρόλο του  ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή πραγματικότητα:
 Στηριγμένος  στην μικρή αλλά αξιόλογη ιστορία του, να συμβάλλει στην ευρύτερη Αριστερή Ενότητα, ενσωματώνοντας δημιουργικά τις τοπικές ή κλαδικές του δυνάμεις σε ευρύτερες συμπαρατάξεις της Αριστεράς και της Κοινωνίας.
Αυτό το Λαϊκό  Μέτωπο θα είναι και η απάντησή μας στο Κυβερνητικό πρόβλημα που σύντομα θα ανακύψει, όταν ανατραπεί το «Μνημονιακό Μέτωπο» και καταρρεύσουν οι εφεδρείες του συστήματος ( ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ , ΔΗ.ΣΥ ).
 Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την ανάπτυξη ενός πολιτικού κινήματος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων, των επιστημόνων και των διανοουμένων - καλλιτεχνών, ικανού να επιβάλλει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα οικονομικής αναγέννησης και κοινωνικής προστασίας, σε σύγκρουση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Να επιβάλλει  την κοινωνική συμμετοχή στον έλεγχο και τον σχεδιασμό της οικονομίας και τη συγκρότηση θεσμών και οργάνων λαϊκού και εργατικού ελέγχου.
Δηλώνουμε ότι  θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες για τη δημιουργία και λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, με όρους λαϊκού κινήματος και στόχο την άρνηση πληρωμής του μεγαλύτερου μέρους αυτού.
Είμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε σε όλα τα κινήματα εργαζομένων και πολιτών, για την προάσπιση των δημόσιων αγαθών (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΙΟΔΙΑ κλπ).
Θα εργαστούμε μαζί με ανάλογους κοινωνικούς φορείς για τη δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, για την αντιμετώπιση των φαινομένων της φτώχειας και της πείνας, που καθημερινά αυξάνονται εξ αιτίας της κρίσης με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Θα σταθούμε αλληλέγγυοι  στον αγώνα των μεταναστών και προσφύγων για αξιοπρεπή διαβίωση, νομιμοποίηση και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων. Θα παλέψουμε για την ανατροπή της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ και την επιβολή της ελεύθερης διακίνησής τους στον ευρωπαϊκό χώρο.
Στηρίζουμε την ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Μεταναστών. Θα αντιταχτούμε σε κάθε φαινόμενο ρατσιστικής βίας και κάθε προσπάθεια που φέρνει το φτωχό έλληνα ενάντια στον απελπισμένο μετανάστη ή πρόσφυγα.
Επιδιώκουμε τέλος, ο πνευματικός και καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας να συμβάλλει με το σύνολο της κοινωνίας στην ανάπτυξη ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού  Μετώπου Αντίστασης , το οποίο θα μπορεί να στηρίξει την προοπτική μια νέας λαϊκής πλειοψηφίας , ως εναλλακτικής πολιτικής λύσης απέναντι στο σύστημα. 
Δεν υποκύπτουμε  στο φόβο και δεν θεωρούμε το «Ευρώ» ταμπού. Στόχος μας δεν είναι η επιβίωση του «Ευρώ», αλλά η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος οικονομικής αναγέννησης και κοινωνικής προστασίας.
Γνωρίζουμε  ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν  μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο  μιας ζώνης του ευρώ, υποταγμένης στο σύμφωνο Σταθερότητας και Ανταγωνιστικότητας.
Αυτή μας  η θέση σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι  να συγκρουστούμε με όλους τους υπερεθνικούς καπιταλιστικούς σχηματισμούς  (ΕΕ, ΟΝΕ και ΝΑΤΟ) στους οποίους  συμμετέχει η χώρα και οι οποίοι εμποδίζουν τις βαθιές ριζοσπαστικές αλλαγές που απαιτεί η οικονομική και πολιτική συγκυρία.
Αρνούμαστε  να γίνουμε η γενιά που θα αποδεχτεί μοιρολατρικά την παράδοση στις επόμενες γενιές, μιας χώρας οικονομικά και οικολογικά κατεστραμμένης, ξεπουλημένης σε τοκογλύφους κι εργολάβους «υπό την επιτήρηση των αρχών».
              Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  
                              ΑΘΗΝΑ 21-03-2011




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου