Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

To Mέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει τη νεολαία της Μαδρίτης




Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι το πανηγύρι αγώνα στην κεντρική πλατεία που δίνει, μέσα σε ένα κλίμα απόγνωσης και τέλματος, ελπίδα και αισιοδοξία σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Όσοι χαρακτήρισαν «αχρείους» όσους εμπνεύσθηκαν από την πλατεία Ταχρίρ στην Ευρώπη, όσοι θεώρησαν ότι η νεολαία είναι χαμένη γενιά, όσοι πίστεψαν ότι είναι δειλοί και υποταγμένοι, όσοι νόμισαν ότι τα σχέδια τους για μια νεολαία χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αυτοεκτίμηση, χωρίς αξιοπρέπεια μπορούν να περάσουν υπολόγισαν εντελώς λάθος.
Η κινητοποίηση, η αυτοοργάνωση, ο ενθουσιασμός της ισπανικής νεολαίας δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα κίνημα βαθιάς αμφισβήτησης και ανατροπής που μπορεί να αγκαλιάσει και τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Πλησιάζει η ώρα της ελληνικής νεολαίας να ανοίξει πάλι ένα παράθυρο στο μέλλον.
Η πλατεία Συντάγματος, όπως και άλλοι αστικοί χώροι, που σηκώνουν  την κληρονομιά των μεγάλων λαϊκών ανατάσεων για την  ελευθερία και την αλληλεγγύη, την περιμένουν καθημερινά με αδημονία και προσδοκία. Με αποκορύφωμα τη γενναία απάντηση νίκης που μπορεί να δώσει με τη δική της απελευθερωτική συνέλευση στις 23 Ιούνη, την  ίδια στιγμή που το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζει να την καταδικάσει σε ισόβια ποινή ανεργίας, αποκλεισμού και αποτυχίας.
Αθήνα 19/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου