Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 23 ΙΟΥΝΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ





Στις 23 Ιουνίου συνεδριάζει στις Βρυξέλλες  το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κεντρικό θέμα του το «Σύμφωνο για το ευρώ». 
Για την  Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης αυτό σημαίνει: Παράταση επ’ αόριστο και επιδείνωση των όρων της Τρόικα. Ενταφιασμό του Κοινωνικού Κράτους. Κατάψυξη της οικονομίας. Καταδίκη της νεολαίας στην ανεργία ή την εξευτελιστική απασχόληση. Φτώχεια και αθλιότητα στην κοινωνία. 
Στην  ίδια σύνοδο θα ληφθούν και οι ειδικές  αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν τους διεθνείς τοκογλύφους της Ελλάδας και θα γονατίσουν για πολλές γενιές τον ελληνικό λαό.  
Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Τρισέ έχουν πάρει θάρρος από τον τρόμο που έχουν διασπείρει στις κοινωνίες. Από την έλλειψη λαϊκής παρουσίας στην Αθήνα, το Δουβλίνο, τη Λισαβόνα την ώρα που ανενόχλητα αποφάσιζαν σε προηγούμενα Ευρωπαϊκά Συμβούλια. Από τον δουλικό τρόπο κυβερνήσεων όπως του Παπανδρέου. 
Κάνουν  λάθος. Θα τους το αποδείξουμε. 
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής απευθύνεται  στα εργατικά συνδικάτα, στα κινήματα πόλης, στις νεανικές ιστοσελίδες, σε όλες τις αριστερές και προοδευτικές οργανώσεις, να διοργανώσουμε από κοινού μια πανελλαδική συνέλευση του λαού που θα «συνεδριάζει» τις ίδιες ώρες που θα συνεδριάζουν οι μητροπολίτες του ευρωπαϊκού καπιταλισμού στα ανάκτορα των Βρυξελλών. 
Αυτή  η συνέλευση θα επιβάλλει τελικά τις δικές της αποφάσεις. 
Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για τις SIEMENS, τα υποβρύχια και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζιτών.
Οικονομική  ανασυγκρότηση. Κοινωνικό κράτος. Δουλειές για όλους. Να φύγει η κυβέρνηση μαζί με την Τρόικα και τα μνημόνια.  
Υπερασπίζουμε τις έννοιες της Δημοκρατίας  και της Λαϊκής Κυριαρχίας με μια μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση – συνέλευση σ’ αυτήν ακριβώς την ιστορική πλατεία όπου ο Μακρυγιάννης και οι συναγωνιστές του επέβαλαν το πρώτο Σύνταγμα της χώρας στο μονάρχη και τα ξένα αφεντικά.
Στις 23 Ιούνη: Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Παραμένουμε  στο Σύνταγμα     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου