Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Δήλωση για τη δολοφονία του 21χρονου από το Μπαγκλαντές



ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


"Στεκόμαστε με δέος και σεβασμό, αλλά και με ενοχή ως έλληνες, μπροστά στη σωρό αυτού του νεκρού παιδιού των 21 χρόνων από το Μπαγκλαντές. Ξεκίνησε το μακρύ του ταξίδι από την άλλη μεριά της Ασίας για να βρει στον ήλιο μοίρα, βρέθηκε στην πατρίδα μας, κι έχασε τη ζωή του ανυποψίαστος και αθώος τα ξημερώματα σε ένα δρομάκι στα Κάτω Πατήσια κάτω από τις μαχαιριές δειλών που τράπηκαν σε φυγή.

Για την αστυνομία δεν είναι γνωστός ο δολοφόνος, συνήθως μάλιστα δεν έχει γι’ αυτήν τόσο σοβαρή σημασία ποιοί είναι οι δολοφόνοι ενός πρόσφυγα ή μετανάστη. Ξέρει πολύ καλά  όμως ότι όλη η «νύχτα» στο ιστορικό κέντρο ή στα Πατήσια είναι άγρια. Ξέρει πολύ καλά για τους μαχαιροβγάλτες της «Χρυσής Αυγής» και άλλων ρατσιστικών εγκληματικών οργανώσεων που κυκλοφορούν στα σκοτάδια, με την πλήρη ανοχή και συχνά με την προστασία δυνάμεών της.

Δεν πρέπει να αφήσουμε στην Αθήνα να υπάρξει Κου –Κλουξ- Κλαν.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να γεννηθούν μέσα στο κέντρο της φαβέλες αθλιότητας και εγκληματικότητας.

Επαναλαμβάνουμε αυτά που είχαμε τονίσει δύο μέρες  πριν, όταν έχασε άδικα τη ζωή του, ανυποψίαστος και αθώος κι αυτός, ο νεαρός πατέρας που ήθελε να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο.

Η δημιουργία γκέτο από μετανάστες κι εγκαταλειμμένους στην τύχη τους ντόπιους, η ανεργία, η εξαθλίωση, η κρίση, οι μαφίες ναρκωτικών, η παιδική πορνεία, οι παρακρατικές συμμορίες, οι κλοπές, τα μαχαιρώματα και τώρα οι φόνοι σφραγίζουν περιοχές όπως το ιστορικό κέντρο, τα Πατήσια, η Κυψέλη.

Πρέπει να αλλάξουν σήμερα κιόλας τα πράγματα. Η Ελλάδα οφείλει να ακυρώσει στην πράξη τη Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, που μετατρέπει ολόκληρες συνοικίες των μεγαλουπόλεων σε αποθήκες ανθρώπων, σε κάτεργα, σε φυτώρια της εγκληματικότητας, της παρανομίας, του μίσους, προκειμένου έτσι να καταργηθεί το γκέτο της βίας. Και παράλληλα να ληφθούν κατεπείγοντα κρατικά και δημοτικά μέτρα ώστε οι περιοχές αυτές να γίνουν χώροι που μπορούν να ζουν άνθρωποι."

Αθήνα, 12/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου