Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πώς οργανώνονται απο τα κάτω,στη Βρετανία -νεα κινητοποίηση κατα των περικοπών,9 Απριλίου


Μετα την απρόσμενη επιτυχία της τελευταίας κινητοποίησης κατα των περικοπών,που συγκέντρωσε 500.000 ανθρώπους σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις,τι κινημα UNCUT ετοιμάζει σειρά νέων, ξεκινώντας απο το Σαββατο 9 Απριλίου.Ειναι εντυπωσιακό το πώς προετοιμάζονται αυτες οι διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες,μέρα με τη μέρα,μεθοδικά,απο τα κάτω,και διαδικτυακά.

Το κίνημα κατά των περικοπών στη Βρετανία[UK Uncut]ειναι ενα εξαιρετικό παράδειγμα οργάνωσης απο τα κάτω κινητοποιήσεων χωρις διαμεσολάβηση.Ειναι η κινητοποίηση του καθενός.  Δεν υπάρχουν κεντρικά προγραμματιζόμενες ενέργειες.
Οποιος εχει μια πρόταση,ιδέα για μια ενέργεια,και θελει να πραγματοποιηθεί στη δρόμο του,στη γειτονιά του,μπορεί να το κάνει να συμβεί.Στην ιστοσελίδα του
το UK Ucut,δίνει με χιούμορ στο παρακάτω βίντεο οδηγίες προς ...ναυτιλομένους.Αμέσως μετα το βιντεο και άλλες πληροφορίες.Η χρήση ολων των διαδικτυακών μέσων [blogs,facebook,twitter,you tube]ειναι ο συνδετικός κρίκος ολων των ιδεών και προτάσεων
που μεσω αυτού οργανώνονται και προετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις.

Λίστα δράσεων

Προσθέστε την ενέργειά σας στην ιστοσελίδα μας (με τον τόπο και χρόνο!). Είναι εύκολο να το κάνουμε και ολοι θα το προωθήσουμε.
Δημιουργία και σύνδεση σε μια εκδήλωση στο Facebook είναι μια πολύ καλή κίνηση, καθώς θα σας δώσει μια ιδέα του πόσο κόσμο να περιμένουμε, καθώς και δωρεάν δημοσιότητα .

Διαδώστε τη λέξη

Μερικές ιδέες 
  • Ενημερώστε τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους, το σκυλί και τον ταχυδρόμο
  • Αφισοκόλληση σε δημόσιους χώρους και σε φιλικά  καταστήματα 
  • Ελάτε σε επαφή με τόσες τοπικές ομάδες, όπως μπορείτε . Συνδικάτα, αλληλεγγυα πολιτικά κόμματα,ομάδες κατά των περικοπών,φοιτητικές ενώσεις κ.α.
  • Δημιουργήστε ένα λογαριασμό Twitter και τιτίβισμα, τιτίβισμα, τιτίβισμα χρησιμοποιώντας το hashtag # ukuncut. Αν δημιουργήσετε μια σελίδα στο Facebook, μπορείτε να το συνδέσετε στο Twitter λογαριασμό σας, ώστε να μην χρειάζεται να κάνουν τις ίδιες ανακοινώσεις δύο φορές.
  • Email οποιεσδήποτε λίστες μπορείτε να εγγραφείτε

Καλέστε τον τοπικό τύπο

Ορισμένες ενέργειες που έχουν επιτύχει εκπληκτική κάλυψη από τον τύπο:
 Brighton Uncut πήρε στην πρώτη σελίδα στον τοπικο τύπο  δύο φορές. Αυτό  δίνει μια μεγάλη ευκαιρία για να μιλήσουμε για τα θέματα και θα συμβάλει επίσης στην οικοδόμηση της ομάδας σας σε τοπικό επίπεδο. Τραβήξτε φωτογραφίες που μπορείτε να τους δώσετε. Εάν χρειάζεστε βοήθεια email στην ukuncut@gmail.com - υπάρχουν άνθρωποι με εμπειρία για να παρέχει συμβουλές και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε αριθμούς τηλεφώνων Τύπου. Ένα εθνικό κίνημα διαμαρτυρίας σε μια πόλη μπορεί να είναι μεγάλη ειδήση!

Υποστήριξη

Θα θελήσετε πιθανώς να λάβει κάποια φυλλάδια, κάποιες αφίσες ή πλακάτ και πανό.Μπορείτε να βρείτε φυλλάδια και αφίσες σε μας  . Επιστολές προς τους εργαζομένους εξηγώντας ότι δεν είναι ο στόχος της δράσης  αυτοί,βοηθουν.
Διαβάστε ο,τι αφορά  στο στόχο σας., να είστε σε θέση να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους. Στην αρχή ίσως νιώθεις ότι τους ενοχλείς την ωρα που κανουν τα ψώνια τους, αλλά είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό μόλις εμαθαν αυτο που κάνουμε και γιατί.

Μάθε τα δικαιώματά σου

Αν και η συντριπτική πλειονότητα των βρετανών δράσεων Uncut εχει προχωρήσει χωρις πρόβλημα,πρεπει να ξερουμε τα  νομικά μας δικαιώματα. 
Οι ακτιβιστές «Νομικά Project έχουν μια φόρμα  που μπορεί να θέλετε να εκτυπώσετε και να διανέμετε με τηλέφωνα τοπικών  δικηγόρων.

Δυναμώστε!

Να είστε γενναίος - ακόμη και η μικρότερη διαμαρτυρία μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις Θα συναντήσετε μερικούς νέους ανθρώπους,θα ακουσετε λόγια απο περαστικούς.Το σημαντικότερο είναι ότι μπορείτε να ξέρετε πως έχετε παίξει τον ρόλο σας στην καταπολέμηση των περικοπών.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  δυο εκπληκτικές αναρτήσεις για τις βρετανικές κινητοποιήσεις  απο τον ελληνα μπλογκερ, staxtikaiburburry,ο οποιος ζει στο Λονδίνο
http://stahtikaiburberry.blogspot.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου