Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Στο εικονοστάσι των αγίων της Ελευθερίας,ο Απόστολος Σάντας

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Δήλωση Α. Αλαβάνου για τον θάνατο του Α. Σάντα

"Ο,τι εχουν συμβολίσει για τον αγώνα για τη δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα ο Αρμόδιος κι ο Αριστογείτων, συμβολίζουν για τον αγώνα για την ελευθερία στη σύγχρονη Ελλάδα οι δυό "ακτιβιστές", τα παλληκάρια που υπόστειλαν τη ναζιστική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης.
 Ο Απόστολος Σάντας που έφυγε πριν λίγες ώρες κατέβηκε μόνος από το μαρμάρινο βάθρο του, επώνυμος που ήθελε να μένει ανώνυμος, σεμνός, αισιόδοξος, ανθρώπινος στις χαρές και τους πόνους.
 Είναι πια στο εικονοστάσι των αγίων της ελευθερίας, που τόσο πολύ σήμερα ο λαός μας χρειάζεται την ευχή τους και η νέα γενιά την έμπνευσή τους.
Συμμετέχουμε στον βαθύ πόνο των δυό θυγατέρων του, Αλεξάνδρας και Γιωργίας, και του ιστορικά ''ομοαίματου αδελφού'' του ,Μανώλη Γλέζου

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Εκδήλωση με θέμα: «Γιατί η οργή του λαού δεν μπορεί να συναντηθεί με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα; Επισημάνσεις -Αιτίες -Προτάσεις»



Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής oργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 4 Μάη, στην ΑΣΟΕΕ, με θέμα: «Γιατί η οργή του λαού δεν μπορεί να συναντηθεί με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα; Επισημάνσεις -Αιτίες -Προτάσεις».
Στην συζήτηση θα λάβουν μέρος συνδικαλιστές από πλήθος εργασιακών χώρων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπως εκπαίδευση, Υγεία, συγκοινωνίες, ΔΕΗ, τράπεζες, οικοδόμοι, ταχυμεταφορές, κινητή τηλεφωνία, εργοστάσια κ.α. καθώς  και από διάφορα κοινωνικά κινήματα όπως Κερατέα, «δεν πληρώνω» κ.α.


Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 3:OOμμ


ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
τη Μ. Παρασκευή, 22/4 στις 3:00μμ
Συγκέντρωση 22/4 - Διόδια Αφιδνων 

Πέρ'απ΄'την κατανάλωση


Nίκος Καρούζος - Πέρ’ ἀπ’ τὴν κατανάλωση
Χτυποῦσα τὰ χέρια μου στὰ γαλάζια κρύσταλλα τ’ οὐρανοῦ
σὲ κατάμαυρο μέλλον ἐξοντωμένος.
Ἤτανε Σάββατο κι ὁ φτωχὸς Ἰησοῦς
ὁ ξιπόλητος ἐρωμένος τῆς ἀγωνίας
ὁ ξέχειλος ἀπ’ τὴ σκιὰ τῶν λαῶν ἐπιστάτης
περίμενε τὰ χαρωπὰ γραΐδια στὸ μισόφωτο.
Βγάζει ψαλμὸ σὰ νὰ ποτίζει περιβόλια
ὁ τρεμουλιάρης ἱερέας κι ὁ καθαρὸς
ἀέρας ὁ ὑπνοφόρος.
Εὐρώπη, Εὐρώπη δὲν εἶσαι τίποτ’ ἄλλο,
εἶσαι μονάχα ἡ συνέχεια τοῦ Βαραββᾶ!
Ἀπὸ τὴν συλλογὴ «Χορταριασμένα χάσματα» 1974

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

''Ελπίζοντας πως κάποτε θα σταματήσει η αλυσίδα''




 του Μανώλη Αναγνωστάκη για τη δικτατορία

Θεσσαλονίκη, μέρες του 1969 μ.Χ

Στην οδό Αιγύπτου – πρώτη πάροδος δεξιά
Τώρα υψώνεται το μέγαρο της Τράπεζας Συναλλαγών
Τουριστικά γραφεία και πρακτορεία μεταναστεύσεως
Και τα παιδάκια δεν μπορούνε πια να παίξουνε από
τα τόσα τροχοφόρα που περνούνε.
Άλλωστε τα παιδιά μεγάλωσαν, ο καιρός εκείνος πέρασε που ξέρατε
Τώρα πια δεν γελούν, δεν ψιθυρίζουν μυστικά, δεν εμπιστεύονται,
Όσα επιζήσαν, εννοείται, γιατί ήρθανε βαριές αρρώστιες από τότε.
Πλημμύρες, καταποντισμοί, σεισμοί, θωρακισμένοι στρατιώτες,
Θυμούνται τα λόγια του πατέρα : εσύ θα γνωρίσεις καλύτερες μέρες
Δεν έχει σημασία τελικά αν δεν τις γνώρισαν, λένε το μάθημα
οι ίδιοι στα παιδιά τους
Ελπίζοντας πάντοτε πως κάποτε θα σταματήσει η αλυσίδα
Ίσως τα παιδιά των παιδιών τους ή στα παιδιά των παιδιών
των παιδιών τους.
Προς το παρόν, στον παλιό δρόμο που λέγαμε, υψώνεται
η Τράπεζα Συναλλαγών
- εγώ συναλλάσσομαι, εσύ συναλλάσσεσαι, αυτός συναλλάσσεται –
Τουριστικά γραφεία και πρακτορεία μεταναστεύσεως
- εμείς μεταναστεύουμε, εσείς μεταναστεύετε, αυτοί μεταναστεύουν-
Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει, έλεγε κι ο Ποιητής
Η Ελλάδα με τα ωραία νησιά, τα ωραία γραφεία,
τις ωραίες εκκλησίες
Η Ελλάς των Ελλήνων.

Από τη συλλογή Ο στόχος (1970). Συμπεριλήφθηκε στα Δεκαοχτώ Κείμενα
------------------------------------------------

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ΄΄ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ ''





 «Η σημερινή αποχώρηση των ΜΑΤ και των μηχανημάτων αποτελεί μια μεγάλη νίκη του λαού της Κερατέας. Μια πρώτη νίκη, γιατί ο αγώνας θα ολοκληρωθεί μόνο με την πλήρη εγκατάλειψη του σημερινού περιφερειακού σχεδιασμού  για την διαχείριση των απορριμμάτων και την υιοθέτησης μιας νέας πορείας που θα στηρίζεται στην ανακύκλωση σε όλα τα επίπεδα και την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων.

Όταν όλες οι ηλικίες – από τους ηλικιωμένους μέχρι τα παιδιά – στρατεύονται σε ένα δίκαιο στόχο, όταν πιστεύουν στη νίκη, όταν αντέχουν τον πόλεμο των δυνάμεων καταστολής αλλά και τον πόλεμο της λάσπης και της παραπληροφόρησης, όταν δεν το βάζουν κάτω, όταν κάνουν το θέμα τους θέμα όλης της κοινωνίας, όταν έχουν συμμάχους ως δυνάμεις του πολιτισμού , όταν βρίσκουν το δρόμο της ενότητας, όταν δημιουργούν σχέσεις αλληλεγγύης και αδελφοσύνης που υπερβαίνουν τα κομματικά σύνορα, τότε κανένας αντίπαλος, όση δύναμη πυρός κι αν διαθέτει, δεν είναι ανίκητος.

Όλη η Ελλάδα να γίνει Κερατέα!»




Αθήνα, 18/4/2011

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής για τον Νίκο Παπάζολγου

«Ο Νίκος Παπάζογλου τον πίστεψε τον Μανώλη Ρασούλη – που μαζί του όπως και με τον Νίκο Ξυδάκη πήραν εκδίκηση από το μεταδικτατορικό πολιτικό τραγούδι της εποχής, το 1978, με την «Εκδίκηση της γυφτιάς» - και μετά λίγες μέρες τον ακολούθησε στο μεγάλο ταξίδι. «Τη ζωή σαν αχθοφόρος/ όπου βρω την κουβαλάω...Δίχως τέλος κι ως το τέλος/ θέλω να την σεργιανάω/ κι αν στον Άδη πει να πάω/ σύμφωνος κι ετοιμασμένος».  Οικείος, διαγενεακός,  σεμνός, με το σπάσιμο της φωνής να σε κάνει να αισθάνεσαι κλάμα και σε στιγμές χαράς, πάντα ζωντανός ως ξεχωριστή μουσική παρουσία»


Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

AΛΑΒΑΝΟΣ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ"

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

AΛΑΒΑΝΟΣ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ"
 
"Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι αναπόφευκτη. Θα περιλαμβάνει την περικοπή μεγάλου μέρους του. Και αργά ή γρήγορα βρίσκεται προ των πυλών.
 
Πριν λίγες μόνο εβδομάδες κυβέρνηση και τύπος πανηγύριζαν για την πτώση των επιτοκίων στα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την επιμήκυνση και τη μείωση του κόστους του χρέους προς την τρόικα. Σήμερα τα επιτόκια, τα spread και τα ασφάλιστρα στα ελληνικά ομόλογα έφτασαν στο υψηλότερο ποτέ σημείο της εποχής ευρώ. 
 
Η αναδιάρθρωση έπρεπε να έχει γίνει από το φθινόπωρο του 2009, με όρους που θα έθετε με δυναμισμό μια ελληνική κυβέρνηση προς μια παραπαίουσα από τη χρηματοπιστωτική κρίση της εποχής Ευρωζώνη, που διακινδυνεύονταν η ίδια η ύπαρξή της.
 
Δυστυχώς όμως η ελληνική κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για τη δουλοπρέπεια της στο ΔΝΤ και την ΕΕ, αλλά και για την πλήρη έλλειψη επαφής της με την πραγματικότητα και την ασύλληπτη ανικανότητά της. Κυβέρνηση Δεληγιάννη.
 
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής από τους πρώτους έθεσε τα δύο αλληλένδετα θέματα: Να μη πληρωθεί το χρέος που απαιτούσαν οι αγορές και να φύγει επειγόντως μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Αντιμετωπίσθηκε με χλευασμό είτε με περιφρόνηση σχεδόν από τους πάντες. Σήμερα, και πάλι δυστυχώς, επιβεβαιώνεται.
 
Το πώς θα γίνει και τι αποτέλεσμα θα έχει μια αναδιάρθρωση εξαρτάται με τίνος την πρωτοβουλία γίνεται. Αναδιάρθρωση με καθοδήγηση της γερμανικής κυβέρνησης οδηγεί σε διορθώσεις και ασφυκτικούς όρους, σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση, οριστική κατάλυση του Κοιωνικού Κράτους στα πλαίσια των όρων του Συμφώνου για το ευρώ, με ανάπτυξη σε μόνιμο κώμα.
 
Μιά διέξοδος υπάρχει. Πρωτοβουλία της ίδιας της Ελλάδας. Αυτό απαιτεί άλλη, αγωνιστική κυβέρνηση. Κοινωνία σε εγρήγορση κι όχι σε μοιρολατρεία. Σύγκρουση με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις της ΕΕ. Έλεγχο του χρέους. Αυτόματη παραγραφή όσου έχει σχέση με διαφθορά καί τοκογλυφικούς όρους. Προτεραιότητα στο Κοινωνικό Κράτος και την ανάπτυξη σε σχέση με τα συμφέροντα των χρηματαγορών.
 
Ο δρόμος αυτός είναι πολύ δύσκολος. Μπορεί όμως να ξαναφέρει την ελπίδα και την προοπτική στη χώρα".   
 
14/4/2011

OXI ΠΑΛΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ--ΠΑΜΕ,ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ :
«ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ. ΠΑΜΕ – ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

“Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει και πάλι όσες και  όσους πήραν για μια ακόμη φορά μέρος στη χθεσινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Δυστυχώς, όμως, για μια ακόμη φορά το συλλαλητήριο αυτό είναι σα να μη έγινε, κινήθηκε στα πλαίσια της ασημαντότητας, επιβεβαίωσε την εξάντληση των μορφών πάλης που χρησιμοποιούνται.

Θέλουμε να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι :

-          Είναι αδύνατο τους λαϊκούς αγώνες να συντονίζουν δυνάμεις, όσο αυτές δεν υιοθετούν το αίτημα να πέσει άμεσα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Η θέση αυτή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ενοποίηση και πολιτικοποίηση των αγώνων.
-          Η μορφή της επαναλαμβανόμενης σε τακτά διαστήματα λιτανείας από την ΓΣΕΕ ή την ΑΔΕΔΥ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.
-          Χρειάζεται αναζήτηση νέων μορφών για να σπάσει το τείχος ανάμεσα στις οργανωμένες συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις και στην πλατειά κοινωνία της εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους και ανέργους.
-          Η θέση «Πάμε Σύνταγμα – Παραμένουμε Σύνταγμα» είναι αυτή που πανικοβάλλει την Κυβέρνηση και θα έπρεπε να προβληματίσει θετικά όλους.

   Πρώτο , η 7η Μάη, ένας χρόνος με Μνημόνιο. 

Δεύτερο, η ψήφιση από τη Βουλή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Ευρώ που διαιωνίζει την επικυριαρχία των Βρυξελλών. 

Τρίτο, η Σύνοδος του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τέλος Ιούνη, είναι τρεις κεντρικές ημέρες – σταθμοί που μπορούν  να συμβάλλουν στην ανάδειξη μιας νέας κινηματικής πραγματικότητας, σε ανταπόκριση με το μέγεθος της οργής του λαού.”


Αθήνα, 14/4/2011

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «Η ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCHE BAHN INTERNATIONAL ΘΕΤΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


«Μετά τη SIEMENS με τον επικοινωνιακό εξοπλισμό, μετά τη DAIMLER και τη MANNμε τα λεωφορεία, την Ferostaal  Τhyssen με τα υποβρύχια, εμφανίσθηκε και η DeutscheBahn International να έχει δωροδοκήσει έλληνες αξιωματούχους για συμβάσεις του μετρό.

Ασύλληπτα ποσά έχουν χρησιμοποιηθεί από γερμανικές εταιρείες για να γίνουν συμβάσεις που δεν χρειάζονταν ή ήταν εντελώς ασύμφορες για την Ελλάδα. Τα τεράστια κονδύλια που δαπανήθηκαν σε όφελος γερμανικών εταιριών αποτελούν σήμερα μεγάλο τμήμα του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

Είναι απίστευτη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν αντιδρά. Δεν σχολιάζει. Δεν καταγγέλλει. Μόνο διαβεβαιώνει ότι θα πληρώσει όλο το χρέος.

Δεν ελέγχει καν για να υπερασπισθεί τα ελληνικά συμφέροντα, όπως έκανε η αμερικανική κυβέρνηση. Όλη αυτή η βρωμερή επιχείρηση «γερμανικές δωροδοκίες» που διαπερνά τους γερμανικούς βιομηχανικούς κολοσσούς ήρθε στην επιφάνεια όχι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μέρκελ ή των γερμανικών δικαστηρίων, αλλά της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτή, έχοντας δείγματα της μεγάλης κλίμακας λαδώματος, που έπληττε τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιριών, αποφάσισε να υπόκεινται σε ελέγχους των αμερικανικών αρχών όσες ξένες εταιρίες είναι εγγεγραμμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Έτσι άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» της καγκελαρίου Μέρκελ που έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή εξαγωγική βιομηχανία διαφθοράς, την ίδια στιγμή που μας ζητάει να αυτομαστιγωνόμαστε και να αυτοενοχοποιούμαστε.

Ακριβώς λόγω των αμερικανικών ερευνών η Deutsche  Telekom, για να τις αποφύγει, αποσύρθηκε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και απέσυρε και τον ΟΤΕ, για να μη έρθει στην επιφάνεια το σκάνδαλο για την εξαγορά του.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ιστορικές ευθύνες. Όχι μόνο πολιτικές. Άλλα και ποινικές, δεδομένου ότι συγκαλύπτει τους ενόχους κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου, προφανώς γιατί σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται κεντρικά στελέχη του κόμματός της όπως και της ΝΔ.

Ένα δρόμος υπάρχει μόνο, που απαιτεί όμως και άλλη κυβέρνηση και ένα λαό σε εγρήγορση. Ο διεξοδικός και  σε βάθος έλεγχος όλου του δημόσιου χρέους, που εκ των πραγμάτων οδηγεί στη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ως παράνομου, αλλά και ως τοκογλυφικού.»

Αθήνα, 13/4/2011

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΩΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ»



«Με τη χθεσινή του απόφαση το Τριμελές Πρωτοδικείο αποφάσισε την αναβολή για τις 24 Μαΐου της εκδίκασης του θέματος της Κερατέας. Εξακολουθεί επομένως να ισχύει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, η οποία απαγορεύει την έναρξη κάθε εργασίας σε σχέση με το χώρο διάθεσης απορριμμάτων και την ελεύθερη νομή του χώρου από τους ιδιοκτήτες.

Η κυβέρνηση παραβιάζει κυνικά τη νομιμότητα  με την διατήρηση, παρά τη δικαστική απόφαση, των δυνάμεων καταστολής στην περιοχή, τη δημιουργία κλίματος έντασης και τη μετατροπή της περιοχής σε Γάζα. Είναι τέτοια η κοινωνική αναισθησία και η ωμότητα της κυβέρνησης, που ακόμα και τα ΜΑΤ και όλη η αστυνομία στράφηκε σύσσωμα ενάντιά της, ανακοινώνοντας κατάληψη του κτηρίου των ΜΑΤ για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μία είναι η λύση. Από σήμερα, άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης. Άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κερατέα. Η γη στους κατοίκους κι όχι στους εργολάβους.

Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε κατανοήσει, κανένα μέσο δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα του λαού και της νεολαίας της Κερατέας, ακόμα και των παιδιών της.»

Αθήνα, 13/4/2011

-- 

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ....ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


Εγινε και αυτό.....
 Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος,μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπη ''Πρώτη Γραμμή''
δήλωσε οτι το θέμα της Κερατέας ειναι καθαρά  πολιτικό και η αστυνομια πρεπει να απεμπλακεί απο την ''φύλαξη΄΄ και προστασία ....μηχανημάτων στην Κερατέα.
Κατήγγειλε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών στην περιοχή και σημειωσε οτι η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για το θεμα αυτο.
o tempora o mores.......

Χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κερατέα – Φυλή – Χαλκιδική -Του αγώνα οι κοινότητες, φτιάχνουν άλλον γαλαξία στο Ρουφ


                  

Την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 12.00 το πρωί, ο χώρος πολιτισμού @Ρουφ καλεί και δίνει το λόγο στους αγωνιστές, εργαζόμενους και κατοίκους της Κερατέας, της Φυλής και της Χαλκιδικής. 
Η συλλογικότητα, το πάθος, η δύναμη των γυναικών και αντρών κάθε ηλικίας που αντιστέκονται σε αυτό το παράλογο σύστημα, που 
υποβαθμίζει οικτρά τον τόπο και τις ζωές μας είναι η ελπίδα.
Οι αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον της μάστιγας των μεταλλείων, των κατοίκων της Φυλής και της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ, την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την άγρια καταστολή, αποτελούν σύμβολα αντίστασης και αξιοπρέπειας, φωτεινά παραδείγματα αυθεντικής κοινωνικής δράσης και σύγκρουσης για την υπεράσπιση της ζωής των ανθρώπων και της φύσης κόντρα σε τεράστια οικονομικά συμφέροντα.
 Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και θα μας μεταφέρουν την εμπειρία τους κάτοικοι-αγωνιστές από την Κερατέα, τη Φυλή και τη Χαλκιδική. Θα προβληθούν video από τους αγώνες των περιοχών και η ταινία «Κυνήγι Θησαυρού» των κατοίκων της Β. Χαλκιδικής.

'ΚΑΥΣΗ--Αλλο ενα εγκλημα στη ΦΥΛΗ


πηγη

Πέμπτη 14 Απριλίου (20.00)
"ΚΑΥΣΗ: άλλο ένα έγκλημα στη Φυλή"

Συζήτηση για τη διαχείρηση των σκουπιδιών στην Αττική

Ομιλητές από:

  • Πρωτοβουλία συνεννόησης για την διαχείρηση των απορριμάτων
  • Περιβαλλοντικός όμιλος "το Ποικίλο" (link)
  • Παρεμβάσεις από Κερατέα, Γραμματικό, Καματερό και ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ενημερωτικό υλικό για το θέμα της διαχείρησης των σκουπιδιών:

35.000 νέες θέσεις εργασίας στο πρώην αεροδρόμιο;[ οταν το ψέμα δεν πάει μακριά]

 πηγή


Όταν ο κος Σουφλιάς παρουσίαζε τη μελέτη για τους αυτοκινητόδρομους έδειχνε έναν πράσινισμένο Υμηττό και έκανε λόγο για 400.000 νέα δέντρα. 
Έφτανε μια ερώτηση "ποιός έκανε τη φυτοτεχνική μελέτη" για να αποκαλυφθεί οτι δεν υπήρχε τίποτε σχετικό και οι 400.000 ήταν ένα τυχαίο νουμερο που ο Υπουργός θεώρησε οτι θα προκαλέσει εντύπωση.
Τώρα ο κος Παμπούκης μίλησε για 35.000 θέσεις εργασίας στο Ελληνικό. Ας δούμε με τι αντιστοιχούν:

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κυβέρνηση τζόγου, ηθικής και πολιτιστικής σήψης. Να φύγει το συντομότερο!




Η "ανταρσία" των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών εναντίον του υπουργού Οικονομικών που είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρση της διάταξης για την νομιμοποίηση των "κουλοχέρηδων" αναδεικνύει το μέγεθος των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και το βάθος της ηθικής και πολιτιστικής σήψης της κυβέρνησης αλλά και των συγκεκριμένων ατόμων ξεχωριστά όπως ο κ. Παπακωσταντίνου.
Σε μια χώρα όπου η κοινωνική πλειοψηφία βυθίζεται στην φτώχεια και καθημερινά απαξιώνεται η ζωή, τα όνειρα και το μέλλον των ανθρώπων, η κυβέρνηση -εισπράκτορας των διεθνών κερδοσκόπων ξεπερνά κάθε όριο σχεδιάζοντας να μετατρέψει την χώρα σε απέραντο χαμαιτυπείο τζόγου!
Το ζήτημα ξεπερνά τα οικονομικά πλαίσια και εγείρει πολιτιστικά και αξιακά ζητήματα.
Καλούμε τους ανθρώπους του πολιτισμού, της διανόησης, της Τέχνης, την αριστερά αλλά και κάθε σκεπτόμενο και αξιοπρεπή πολίτη να αντιδράσει στον κατήφορο και να συνταχθεί στο επείγον αίτημα:
αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ Α. Αλαβάνος: «Όλη η Ελλάδα να γίνει Κερατέα»



Αντιπροσωπεία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με τον Αλέκο Αλαβάνο, Τάσο Σταυρόπουλο, Χρήστο Καραμάνο, μέλη του Συντονιστικού επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα το Resistance Festival στην Κερατέα. Ο Α. Αλαβάνος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Κερατέα δεν είναι το χωριό του Οβελίξ και του Αστερίξ. Ναι, αγαπούν τον τόπο τους, τις λίγες ομορφιές που έχουν επιβιώσει την αττική γη, τον υπερασπίζονται με θάρρος από την επιδρομή της ρωμαϊκής λεγεώνας των εργολάβων, των υπουργών – μισθοφόρων τους και των δυνάμεων σκληρής καταστολής . Ταυτόχρονα όμως δίνουν μια οικολογική μάχη πανελλαδικής διάστασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων με βάση την ανακύκλωση και όχι τη διασπάθιση του χρήματος των φορολογουμένων σε άχρηστες και πανάκριβες επενδύσεις.  Και παράλληλα έχουν γίνει ένα εργαστήρι για τη σφυρηλάτηση της πιο πλατειάς λαϊκής ενότητας, που ενώνει όλες κι όλους, ανεξάρτητα ηλικίας και πολιτικής προέλευσης σε ένα μεγάλο στόχο.

Συμπαραστεκόμαστε σε ένα αγώνα που θα έχει αίσιο τέλος. Κι ευχόμαστε, στις σημερινές δραματικές συνθήκες για τη χώρα μας, όλη η Ελλάδα να γίνει Κερατέα, να κατακτήσει μια ανίκητη λαϊκή ενότητα απέναντι στην τρόικα και τους υπηρέτες της»

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ''- ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 8,9,ΚΑΙ 10 Απριλιου



Τo Mέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί ολους τους φίλους και συναγωνιστές να  συμμετέχουν  στο 3ημερο Φεστιβάλ στην Κερατέα  8,9 και 10 Απριλίου.8κ,9 και 10 Απριλίου όλοι στ Φεστιβάλ Πολιτισμού κι Αντίστασης
                                  που θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Λαυρίου,στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ
                           


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   http://kerateaartres1stance.blogspot.com/







ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗ συγκέντρωση «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»: Σάββατο 9 Απρίλη, ώρα 1 μ.μ., Σύνταγμα



Το Σάββατο 9 Απρίλη, ώρα 1 μ.μ. στο Σύνταγμα, ο Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών Κατοίκων και Ανοιχτών Συνελεύσεων απαντά συλλογικά στα χαράτσια της κυβέρνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».


ΤΟΠΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:
Αιγάλεω
μετρό, 11:00 πμ
Γλυφάδα-Ελληνικό Αγ. Τρύφωνας λεωφορεία, 10:00 πμ
Αγ. Δημήτρης μετρό, 11:45 πμ
Περιστέρι πεζόδρομος, 11:00 πμ, μετά στον Αγ. Αντώνη (11:30 πμ)
Ιλίσια-Ζωγράφου, 5η στάση Ιλισίων, 11:00 πμ
Πανόρμου μετρό, 11:00 πμ
Πειραιάς σταθμός ΗΣΑΠ, 11:00 πμ
Νομισματοκοπείο μετρό, 11:00 πμ
Ν. Σμύρνη στάση τραμ Αγ. Φωτεινής, 11:00 πμ, μετά μετρό Ν. Κόσμου
Ν. Κόσμος μετρό, 11:45 πμ (Συνέλευση Λόφου Λαμπράκη)
Καλλιθέα πλατ. Δαβάκη, 11:00 πμ, μετά πορεία προς ΗΣΑΠ Καλλιθέας
Άγ. Ανάργυροι πλατεία, 11:00 πμ
Ν. Ιωνία ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός), 11:00 πμ
Πετρούπολη πλατ. Ηρώ, 11:00 πμ
Κορυδαλλός στάση λεωφ. πλ. Ελευθερίας, 11:00 πμ, μετά μετρό Αιγάλεω

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 12 το μεσημέρι:
Μοναστηράκι
- Προπύλαια - Ευαγγελισμός

Συναντιόμαστε όλοι μαζί στην πλατεία Συντάγματος
στη 1 το μεσημέρι

Για να ακουστεί και πάλι, δυνατά, η φωνή του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 

Πώς οργανώνονται απο τα κάτω,στη Βρετανία -νεα κινητοποίηση κατα των περικοπών,9 Απριλίου


Μετα την απρόσμενη επιτυχία της τελευταίας κινητοποίησης κατα των περικοπών,που συγκέντρωσε 500.000 ανθρώπους σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις,τι κινημα UNCUT ετοιμάζει σειρά νέων, ξεκινώντας απο το Σαββατο 9 Απριλίου.Ειναι εντυπωσιακό το πώς προετοιμάζονται αυτες οι διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες,μέρα με τη μέρα,μεθοδικά,απο τα κάτω,και διαδικτυακά.

Το κίνημα κατά των περικοπών στη Βρετανία[UK Uncut]ειναι ενα εξαιρετικό παράδειγμα οργάνωσης απο τα κάτω κινητοποιήσεων χωρις διαμεσολάβηση.Ειναι η κινητοποίηση του καθενός.  Δεν υπάρχουν κεντρικά προγραμματιζόμενες ενέργειες.
Οποιος εχει μια πρόταση,ιδέα για μια ενέργεια,και θελει να πραγματοποιηθεί στη δρόμο του,στη γειτονιά του,μπορεί να το κάνει να συμβεί.Στην ιστοσελίδα του
το UK Ucut,δίνει με χιούμορ στο παρακάτω βίντεο οδηγίες προς ...ναυτιλομένους.Αμέσως μετα το βιντεο και άλλες πληροφορίες.Η χρήση ολων των διαδικτυακών μέσων [blogs,facebook,twitter,you tube]ειναι ο συνδετικός κρίκος ολων των ιδεών και προτάσεων
που μεσω αυτού οργανώνονται και προετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις.

Λίστα δράσεων

Προσθέστε την ενέργειά σας στην ιστοσελίδα μας (με τον τόπο και χρόνο!). Είναι εύκολο να το κάνουμε και ολοι θα το προωθήσουμε.
Δημιουργία και σύνδεση σε μια εκδήλωση στο Facebook είναι μια πολύ καλή κίνηση, καθώς θα σας δώσει μια ιδέα του πόσο κόσμο να περιμένουμε, καθώς και δωρεάν δημοσιότητα .